Digitaal Kerkloket

Zomeractiviteiten kerken 2018

Voor zomeravondposter Klik Hier!

 

Van de Interkerkelijke Recreatie Commissie:

Inmiddels hebben we nu enkele keren een kerkdienst gehad achter of in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Ook deze zomer hopen we, dat we daar weer een Openluchtdienst kunnen houden. Tenzij het weer het niet toelaat. Dan houden we net als vorig jaar een Open Deur dienst. Maar we hopen op mooi weer.

Deze dienst zal worden gehouden op zondag 29 juli en de aanvang is 10 uur.

We doen dat ook dit jaar met de drie kerken in onze regio en ds. Marianne Gaastra zal samen met Liszy Hoeymakers van de RK Parochie voorgaan in deze dienst. Adriaan Oudkerk zal de samenzang begeleiden. De opbrengst van de eerste collecte is voor het project “Vledder helpt” in Oeganda van een aantal mensen uit Vledder en omgeving. Doede Simonides zal hier tijdens de eerste Zomerzangavond meer over vertellen. De tweede collecte is voor het oecumenische werk van onze drie kerken.

We willen beide collectes van harte bij u aanbevelen.

Er staan achter het Koloniekerkje een aantal banken en picknick tafels maar als het kan, is het fijn wanneer u zelf een stoel mee kunt nemen. Na de dienst is er voor iedereen een kopje koffie, (thee of fris) voor nog een gezellig samenzijn.We hopen dat u allemaal komt.Daarna gaan we verder met de Zomerzangavonden. Deze worden gehouden op zondagavond in de Dorpskerk in Vledder. We beginnen om 19.30 uur.

De eerste Zomerzangavond wordt gehouden op 5 augustus. Dit is de inmiddels de traditionele Drents – Friese dienst onder leiding van Doede Simonides en Luuk Groen. Tjamke de Harder begeleidt de zang.In deze zangavond zal Doede Simonides dus ook vertellen over het project in Oeganda.

De tweede Zomerzangavond op 12 augustus wordt geleid door Liszy Hoeymakers. Adriaan Oudkerk is de organist en Sybrand Metz zal dwarsfluit spelen.

In de derde Zomerzangavond gaat ds. Marianne Gaastra voor, Sipke Huismans zal de zang begeleiden samen met Jeroen Los op bugel.