Digitaal Kerkloket

Column van de predikant

 

Column: 19-06-2017

Het gaat overal en nergens over.

Studiedagen in Hydepark zijn tegenwoordig een bijzondere belevenis. Vroeger had je als predikant het hele complex tot je beschikking. Nu vormt het samen met het voormalige Roosevelthuis. Nieuw Hydepark is daarmee een accommodatie voor verschillende doelgroepen. Je kunt er zorgvakanties doorbrengen, maar ook conferenties houden en studiedagen (met of zonder overnachting). Alles is helemaal nieuw en piekfijn voor elkaar. Mooi dat zoveel verchillende groepen elkaar daar nu ontmoeten. Het praktische combineren daarvan vanwege de financiële voordelen voor beide, heeft zo ook een spirituele meerwaarde. Van die balans kun je veel leren.

Mijn studiedagen daar staan in het teken van gœde Maaltijd van de Heer. Na het studiereces zal ik in het nieuwe seizoen in september in een aantal bijeenkomsten in de gemeente meer hierover vertellen.

Nu dus geen nieuws over de gewone dingen die ik in het Kerkblad schrijf. Zoals over het boek van Ayn Rand, Atlas shrugged dat nu op mijn nachtkastje ligt, net zoals bij veel Republikeinen w.o. Trump. Niet dat ik het bed met hen deel, maar ik wil me wel verdiepen in hun gedachtegoed dat zij vanuit de gedachtegang waaruit dit boek is ontstaan, hebben ontwikkeld. Ik ga ook niet schrijven over de meditatiegroep die op 12 september weer voor het eerst bij elkaar komt. Of de bijbelpraatgroep die weer op 27 september verder gaat met waar zij is gebleven. (Hoofdstuk 12). Ik schrijf ook niet over het mooie lied 267 uit het nieuwe liedboek, dat je zoveel troost en rust kan geven als zorgen je uit de slaap houden. Iemand maakte mij hierop attent tijdens een pastoraal bezoek. En niet over het korte mooie gebed dat daaronder staat. Ik schrijf ook niet over de Pinksterdient met de 5 saxofoonspelers van VCE dat zo mooi de Geest van Pinksteren over ons uitblies met : Gabriella song: mijn leven is van mij. De Second Waltz van de zwaarmoedige Sjostakovits, het Hallelujah van Leonard Cohen.  Ook over andere zaken als liturgiecommissie, de nieuwe kerk-in-beweging groep schrijf ik niet.

Wel schrijf ik over mijn vakantie die begint op 21 augustus om 12.00 uur als ik mijn kopij voor het volgende kerkblad heb ingeleverd en die duurt tot en met 10 september. In die tijd zullen ds Froukje Damman( Diever) en ds Janni doeven (Wapserveen) mij vervangen bij dringende (pastorale) gelegenheden.

ds Marianne Gaastra.